Sarah Jane

Swingin’ Groningen 2017  |  zaterdag 17 juni  |  Podium Broerplein  |  21:15 – 22:30 uur.

Ze was de verrassing tijdens Eurosonic Noorderslag 2015, de winnares van de Amsterdamse Popprijs 2014 en is NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent. Een paar prestaties die zangeres Sarah-Jane al op haar naam heeft. En dit is pas het begin.

Via de band The Xperience en het grote succes van de band kwam Sarah op grote podia’s als Lowlands en Noorderslag terecht. Stilzitten doet deze queen niet. Ze trad op als achtergrondzangeres voor o.a. Glennis Grace, Sabrina Starke en Rita Marley. Ook is ze geen onbekende in de Nederlandse theaters (waaronder Carré) na haar tour met de Soul Sisters. In 2012 maakte Sarah-Jane een stap in haar solocarrière en bracht in eigen beheer de EP ‘Deigh & Nite’ uit. In mei 2014 verscheen haar eerste officiële single met begeleidende video, ‘Psychedelic Love’. Een succes! NPO Radio 6 benoemde haar direct tot Soul & Jazz Talent en ze werd genomineerd voor een Radio 6 Award.

Nederland heeft inmiddels ook via de tv kennis gemaakt met Sarah-Jane. Ze is een graag geziene gast van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door. In januari 2015 trad ze op met haar single ‘Psychedelic Love’. Kort daarna werd ze gevraagd om daar aan tafel aan te schuiven.