Classical Beat Festival

Swingin’ Groningen 2018  | zaterdag 23 juni  |  Podium Waagplein |  17:45 – 18:30 uur.

Klassieke en elektronische beats: het festival CLASSICAL BEAT brengt traditionele en bekende, moderne muziekgenres samen en creëert innovatieve luisterervaringen.

Eind mei 2018 vond een verscheidenheid aan concerten en clubavonden plaats in Noord-Duitsland. Niet alleen de mix van muziekstijlen zijn ongebruikelijk: zelfs de speciale locaties – tuinen, stranden, werkplaatsen, scheepsschuren – maakten nieuwsgierig.

Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is partner van het festival – muziekstudenten uit Groningen, Lübeck en Kansas (VS) hebben tijdens de festivalweek samengewerkt met internationale muziekgrootheden.

Het CLASSICAL BEAT Ensemble presenteert op zaterdag 23 juni een indruk van het festival vanuit …

Laat je verrassen!

“In het begin was het vuur”

“TRADITIE IS HET DOORGEVEN VAN HET VUUR, NIET DE AANBIDDING VAN DE AS.” – Gustav Mahler

Muziek evolueert voortdurend en krijgt nieuwe gezichten. CLASSICAL BEAT verbindt klassieke muziek met andere muziekgenres en moderne clubculturen tot zeer actuele muziekevenementen. Met CLASSICAL BEAT wordt het muzikale landschap verrijkt met een jonge, creatieve en grensoverschrijdende reeks evenementen die het publiek veel nieuwe en buitengewone muziekimpulsen belooft. Muziekstudenten werken met internationale muziekpersoonlijkheden om muzikale uitvoeringen te ontwikkelen onder het jaarlijkse motto VUUR. Händels vuurwerkmuziek is het startpunt voor toekomstgerichte hedendaagse muziek in het festivaljaar 2018.

Door het combineren van improvisatie, jazzfrasering en elektronica met traditioneel ensemblespel, ontstaan nieuwe soorten muzikale geluiden en vormen van expressie.

www.classicalbeat.de