Jon Tarifa

Swingin’ Groningen 2018  | zaterdag 23 juni  |  Podium Zuiderdiep  |  23:45 – 1:00 uur.

Geboren in Albanië kwam Jon naar Den Haag met een hoofd vol muziek, nadat zijn gedroomde voetbalcarrière niet doorging. Hij zat als snel in een bandje; Nucleair Family. Jon was gek op die ouderwetse ‘boombap’ hiphopsound; een dj, samples en rap in het Nederlands en Engels. Na een paar mooie jaren gingen ze in 2006 als goede vrienden uit elkaar. Jon kon in L4 terecht, in die band zaten al twee rappers van het voormalige R.O.O.O.M. en Nucleair Family ging verder als Kern Koppen. In 2011 besloot Jon solo te gaan. Hij ontmoette een trompettist en liet zijn band uitgroeien tot een soort swingende Verenigde Naties; de bandleden komen uit Duitsland, Suriname, Polen, Letland, Litouwen, Nederland en natuurlijk Albanië. Een internationale band vraagt om een internationale aanpak: Jon Tarifa lanceerde zijn debuutsingle in vier landen tegelijk. Hij stond op het Curaçao North Sea Jazz festival, speelde op Noorderslag en stond vijf jaar achter elkaar op Parkpop. Samen met Stargate Music producers Holger Schwedt (Bløf, Miss Montreal, Go Back To The Zoo) & Sander Rozeboom (I.O.S.,Van Velzen, Caro Emerald) sleutelde JonTarifa aan een nieuwe sound met meer zang en minder rap. En dat klinkt lekker!

In oktober 2016 was Jon Tarifa wereldnieuws geworden met zijn laatste single “Do not Go”. Het nummer werd gebruikt in een herdenkingsvideo voor Barack Obama, dat viral op internet ging en zelfs door CNN India en The New York Times werd gedeeld, om maar een aantal te noemen. Ook werd de video door de dochters van president Obama op sociale media gedeeld. Als gevolg daarvan werd Jon uitgenodigd om onder andere in verschillende tv-shows in Nederland op te treden, zoals de populaire RTL Late Night en Heart van Nederland. Inmiddels is de video al meer dan 55 miljoen keer bekeken en heeft het 1,4 miljoen Spotify streams bereikt. Binnenkort komt er een officiële release van het lied in de Verenigde Staten door Interscope Records.

Jon Tarifa lanceerde zijn debuutsingle in vier landen tegelijk. Hij stond op het Curaçao North Sea Jazz festival, speelde op Eurosonic in 2015 én 2016 en kreeg vijf jaar achter elkaar de handjes in de lucht op Parkpop. In oktober 2016 was Jon Tarifa wereldnieuws met zijn single “Don’t go”. Het nummer werd gebruikt in een herdenkingsvideo voor Barack Obama, dat viral ging en zelfs door CNN India en The New York Times werd gedeeld. In september 2017 heeft Jon Tarifa zijn nieuwe nummer ‘Stop For A Minute’ uitgebracht. Het nummer is doorgekomen in de Albanese top 50 en staat op nummer 2. Begin januari 2018 is de nieuwe single ‘Chasing Dreams’ uitgekomen, gevolgd door de allernieuwste track ‘Simple Man’ die opgenomen is in Bali.

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren
Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren