Programma Swingin’ Groningen woensdag 20 juni 2018

Woensdagavond 20 juni vindt in Cafe Buckshot The Local Pre Round plaats. De winnaar van deze pre round zal donderdag 21 juni tijdens The Northern European Jazz Talent Contest meedingen naar de winst.

The Local Pre Round

20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
Buckshot Café | Gedempte Zuiderdiep 58 Groningen
Buckshot Café | Gedempte Zuiderdiep 58 Groningen
Buckshot Café | Gedempte Zuiderdiep 58 Groningen
Tereza Catarov | Roemenië - Zang 
Tereza Catarov | Roemenië - Zang 
20:00 - 20:30

Tereza Catarov
Roemenië - Zang

Tereza Catarov speelt al sinds haar vierde piano en begon op zeven-jarige leeftijd met klassiek piano aan The National College of Music “Ion Vidu”. Ze nam deel aan vele festivals en concoursen. Ze studeerde jazz aan de National University of Music in Bucharest en sindsdien zong ze samen met vele vermaarde Roemeense jazz-musici. Ze was zangeres in de band Jazzappella en gaf vele concerten. Tegenwoordig studeert ze Jazz aan het Prins Claus Conservatorium.

Ju Min Park | Zuid-Korea – Contrabas
Ju Min Park | Zuid-Korea – Contrabas
20:30 - 21:00

Ju Min Park
Zuid-Korea – Contrabas

Ju Min Park startte zijn studie aan het Prins Claus Conservatorium in 2014 bij Koos Wiltenburg, Jan Voogd, Joris Teepe en Todd Coolman. Zijn idolen zijn Ray Brown, Sam Jones, Paul Chambers en Ron Carter. Ju Min speelde op meerdere festivals zoals Classical Beat (Duitsland), tourde met het Pavel Zhulidov Trio (Duitsland), het Ana Dubyk Quartet Roemenië en speelde met het Hiske Oosterwijk Quintet tijdens JazzPodium Amersfoort. Hij speelde samen met Kevin Hays, David Berkman, Jasper Soffers, Rob van Bavel, Joost van Schaik en Roberto Pistolesi. Zijn eerste album komt uit in september.

Denis Pavlenko  | Rusland- Saxofoon
Denis Pavlenko  | Rusland- Saxofoon
21:00 - 21:30

Denis Pavlenko
Rusland- Saxofoon

Denis werd geboren in Oekraïne, maar verhuisde als baby naar Rusland. Hij speelt sinds zijn achtste saxofoon en is een alumnus van de Rostov-on-Don Jazz School, waar hij begon toen hij “pas” 10 jaar oud was. Als vijfjarig jochie koos hij voor de blokfluit, maar hij raakte besmet met het jazzvirus toen hij studenten van Rostov leerde kennen tijdens een concours. Hij raakte zo geïnspireerd dat hij besloot om alles op alles te zetten om net zo goed te worden. Hij verhuisde zelfs van Sochi naar Rostov en versnelde zijn middelbare school om meer tijd te hebben om te spelen. Hij speelde op vele festivals en concoursen met de bigband en in kleinere ensembles en reisde veel door Rusland en Europa. Hij studeert nu sinds twee jaar aan de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium en ging in februari met zijn medestudenten naar New York waar hij veel inspiratie en ervaringen heeft opgedaan.

J.T. Hwang | Zuid-Korea – Piano
J.T. Hwang | Zuid-Korea – Piano
21:30 - 22:00

J.T. Hwang
Zuid-Korea – Piano

J.T. had een aantal jaren geleden nooit kunnen denken dat hij aan een conservatorium zou gaan studeren om professioneel musicus te worden. Zijn doel was de wetenschap en hij specialiseerde zich in filosofie, politicologie en internationale betrekkingen aan de universiteit in Seoul. Daarnaast raakte hij steeds meer betrokken bij de amateurmuziek en kwam erachter dat dit was wat hij eigenlijk wilde doen. Na zijn tijd in militaire dienst en jaren hard werken kon hij gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij momenteel alle energie stopt in het uitstippelen van zijn muzikale toekomst.

Austėja Žvirblytė | Litouwen - Zang
Austėja Žvirblytė | Litouwen - Zang
22:00 - 22:30

Austėja Žvirblytė
Litouwen - Zang

Austėja is een jong en getalenteerd jazz-musicus en studeert momenteel Jazz zang aan het Prins Claus Conservatorium. Hier kreeg ze de kans om te studeren bij docenten als Francien van Tuinen, Marjorie Barnes, JD Walter, Deborah Brown en vele andere geweldige docenten uit New York en Nederland. Naast zingen, speelt ze trompet, basgitaar en piano en is ze bovenal componist. Ze nam deel aan vele festivals en concerten als zangeres en trompettist in verschillende landen zoals Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Oekraïne, Estland, Denemarken, Griekenland, Slovenië, etc.

Prijsuitreiking | The Local Preround
Prijsuitreiking | The Local Preround
22:45 - 23:15

Martin Kuusk: Tallinn (Estland) Klarinet
Martin Kuusk: Tallinn (Estland) Klarinet

Martin Kuusk Tallinn (Estland) Klarinet
De klarinet is misschien niet het meest voor de hand liggende instrument om moderne jazz mee te bedrijven, maar dat is misschien juist reden genoeg om ‘m op te pakken. Martin Kuusk, de Estste deelnemer aan de contest, redt zich er in ieder geval heel goed mee. Hij is opgeleid als klassiek klarinettist, maar is nu druk bezig om het instrument op het hoogste niveau in een jazzcontext te bestuderen. Hij is actief in verschillende stijlen en speelt met de beste muzikanten van Estland. Hij is ook actief als muziekleraar en heeft al een welgevulde prijzenkast.