StadsKabaal

Stadskabaal Swingin' Groningen

Zaterdag 17 juni Waagplein

Voor de vierde keer is er tijdens Swingin’ Groningen een plek voor StadsKabaal. Kinderen, jongeren en volwassenen zijn alweer aan de slag gegaan om een prachtig concert voor te bereiden! Dit concert vindt plaats op zaterdagmiddag 17 juni op het Waagplein.
StadsKabaal biedt een podium aan tientallen kinderen en jongeren uit Stad en provincie. Een unieke kans om kinderen en jongeren met verschil­lende sociaal-culturele achtergronden samen iets moois te laten creëren.
Vanuit de samenwerking met Bij Vrijdag, het Prins Claus Conservatorium, Jazz te Gast, het Schoolorkest en het Schoolkoor van de Groningse Schoolvereniging hebben we een middag vullend programma opgezet.

11:00 – 12:00 uur
Prins Claus Conservatorium Big Band
12:30 – 16:30 uur
Stromae, Small Big Band (Bij vrijdag), Noordpool Troupe met Gasten (Jazz te Gast), Schoolorkest en Schoolkoor van de Groningse Schoolvereniging
17:00 – 18:00 uur
Berkman – Teepe – Altenberg Trio

Prins Claus Conservatorium Big Band

11:00 – 12:00 uur
De Big Band van het Prins Claus Conservatorium bestaat uit studenten van alle jaren van de studie. Ook in de Big Band komt het internationale karakter van het conservatorium duidelijk naar voren. Er zijn studenten uit 18 verschillende landen over de hele wereld die deelnemen aan het optreden van de Big Band
Gedurende het academisch jaar speelt de Big Band op veel gelegenheden zoals speciale gebeurtenissen vanuit het Conservatorium, voor of vanuit speciale projecten en uiteraard met regelmaat concerten. In het verleden heeft de Big Band gespeelt met grote solisten als Benny Golson, Yuri Honing, Don Braden, Freddie Bryant, Francien van Tuinen en Bob Sands.

Kom naar het optreden op zaterdag 17 juni om te genieten van stukken van Count Basie, Duke Ellington, Thad Jones en anderen.
De Big Band staat onder de bezielende leiding van dirigent Kurt Weiss.

Jazz Te Gast en Swingin’ Groningen hebben
elkaar gevonden!

12:30 – 16:00 uur
Voor het project StadsKabaal hebben Jazz te Gast en Swingin’ Groningen de handen inéén geslagen. Met een prachtig concert Noordpool Troupe met gasten op zaterdagmiddag 17 juni als eindresultaat.

Ook op 10 juni kon je al luisteren naar prachtige concerten, want na de geslaagde eerste editie 2015 kreeg het bijzondere festival Jazz te Gast op 10 juni een ambitieus vervolg. Een keur van nationale en internationale artiesten speelden op 8 podia in de tuinen van de hoofdstraat De Gast in Zuidhorn. In de avond was er een groots slotconcert met het voltallige Noordpool Orkest. De artistieke leiding van deze editie was in handen van de beroemde Amerikaanse trompettist Dave Douglas en de gelauwerde Nederlandse gitarist Reinier Baas.

Schoolorkest en schoolkoor van de Groningse Schoolvereniging.

12:30 – 16:00 uur
Sinds 2013 is Marcel den Os werkzaam als docent muziek op de Groningse Schoolvereniging. In 2014 heeft hij het schoolorkest opgericht waarmee hij al meerdere successen heeft behaald waaronder winnen van een aflevering van de BZT-show. Hierdoor hebben de kinderen van het orkest mogen optreden voor Koninging Maxima in een bomvol Carré.
Dit jaar heeft hij naast het orkest ook een schoolkoor opgericht en tijdens Swinging Groningen gaan ze voor het eerst hun gezamenlijke concert geven. Ze spelen werken van Piazzola, The Beatles, Beethoven en vele anderen. Alle arrangementen heeft Marcel speciaal geschreven voor het koor en orkest.
Het is een afwisselt concert, waarbij ze soms onafhankelijk van elkaar spelen en soms samen.
Veel plezier.

Het Stromae project

12:30 – 16:00 uur
Het ‘Stromae project’ is alweer de vierde in een reeks van geslaagde samenwerkingen tussen het Jeugdorkest Groningen (JOG) en 70+ rock koor Jong van Hart. Vier nummers van de Belgische zanger Stromae zijn door Tim Nobel bewerkt voor solist, band, orkest en koor : ‘Carmen’, ‘Ave Cesaria’, ‘Papaouté’ en het bekende ‘Formidable’.
De ‘Groningse Stromae’ Dirk Jan Smid zet een geweldige performance neer, het JOG speelt als een soort Metropole orkest en Jong van Hart neemt de ‘backing vocals’ voor haar rekening. Zo staan er ongeveer 80 muzikanten op het podium en komen drie generaties samen in vier swingende nummers.
De eerste uitvoering in de Muziekmaand VRIJDAG was een groot succes en dit prolongeren ze graag bij Swingin’ Groningen.

Berkman-Teepe-Altenberg

17:00 – 18:00 uur
Berkman-Teepe-Altenberg, drie jazzmusici met ieder zo’n 35 jaar ervaring op top podia over de hele wereld. Ze spelen bekende jazzstandards met af en toe wat eigen werk, waarbij het vooral gaat om spontane communicatie.
Doel is dat het publiek wordt meegenomen in de energiestroom van creatieve ideeën, onverwachte wendingen en verrassende vondsten. Maar hoofdzaak is natuurlijk lekker Swingen met hoofdletter S.