The Cool Quest

Swingin’ Groningen 2018  |  zaterdag 23 juni  |  Podium Waagplein  |  23:45 – 1:00 uur.

The Cool Quest is een Nederlandse band die meer dan 500 (festival)shows, veel airplay en verschillende awards op zijn naam heeft staan. De bandleden ontmoetten elkaar min of meer bij toeval op een jamsessie in 2010. De samenwerking beviel zo goed dat ze besloten om officieel met elkaar te gaan samenwerken. Dit leidde tot hun debuutalbum ‘Funkin’ Badass’, dat in 2014 verscheen. In datzelfde jaar verscheen ook de single ‘Shine’. Na het verschijnen van deze single besloot de band een nieuwe weg in te slaan. De saxofoon werd ingeruild voor een gitaar, wat zorgde voor een meer electronische sound dan voorheen.

De huidige sound kan het beste worden omschreven als een mix van klassieke hiphop en moderne popmuziek met een vleugje funk, waardoor het sterk doet denken aan de energie van hiphop uit de vroege jaren ’90. De EP ‘Pulsar’ (2016) en singles ‘Heatwaves’ (2016), ‘Coastline’ (2016) en ‘Runnin’’ hebben de toon (en verwachtingen) gezet voor het nieuwe album dat in het voorjaar van 2018 uitkomt. Houd deze jongens en dame in de gaten, want er komt nog véél meer aan!

22 september jl verscheen de single Runnin’ en naast 3FM Megahit was deze ook Harde Schijf van Coen & Sander op Radio 538. Naast Nederland doet de single het erg goed in Duitsland, Oostenrijk en Estland. Met als gevolg een tour in December ‘17 langs Hamburg, Keulen en Berlijn. De band heeft ook een aantal goede shows neergezet op het Reeperbahn Festival. Verder tourt The Cool Quest in het voorjaar van 2018 door Estland om op de Tallinn Music Week te staan. Het nieuwe album werd 23 maart gereleased tijdens de album release party in Hedon.

De track Goodlife is in januari 2018 uitgekomen en heeft na toegevoegd te zijn op de playlist van radio 2 airplay in Duitsland, Zwitserland, Polen, Oostenrijk, Estland en Ierland. Na de albumrelease tourt de band in april weer door Duitsland met de ‘Goodlife’ tour en hierbij bezoeken ze 6 verschillende podia. Ook stond The Cool Quest op Eurosonic Noorderslag 2018 (Grote Markt) en spelen ze o.a op het eerste zomerfestival van het jaar: Paaspop 2018. Op dit moment krijgt de track ‘Full Throttle’ veel airplay op 3fm, en de track Storm op radio 2 en Slam FM.

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren