Northern European Jazz Talent Contest

Wie is het beste Noord-Europese jazztalent?

  • Donderdagavond 15 juni
  • Newscafé The Club
  • Waagplein 5
  • 20:00 – 22:30  contest
  • Prijsuitreiking 22:45 uur

Tijdens de Northern European Jazz Talent Contest strijden jonge talenten ‘lichte muziek’ om de felbegeerde Energizing Future Talent Award. De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen vaardigen voor deze contest hun toppers af. Wie voor Groningen mee mag doen, wordt op woensdagavond 14 juni bepaald tijdens de Local Pre Round, een zinderende wedstrijd voor de laatste finaleplek tussen een aantal door het Prins Claus Conservatorium gekozen kandidaten.

De deelnemers aan The Northern European Jazz Talent Contest worden begeleid door het trio:
Mike DelFerro – piano
Joris Teepe – contrabas
Joost van Schaik – drums

Programma donderdag 15 juni 2017

19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
Newscafé The Club, Waagplein 5 Groningen
Newscafé The Club, Waagplein 5 Groningen
Newscafé The Club, Waagplein 5 Groningen
Jonathan Schou | Aarhus (Denemarken) - Saxofoon 
Jonathan Schou | Aarhus (Denemarken) - Saxofoon 
20:00 - 20:30

Jonathan Schou
Aarhus (Denemarken) - Saxofoon 
De nu 21-jarige saxofonist Jonathan Schou werd op jonge leeftijd verliefd op de sax. Hij kreeg er eentje van zijn ouders en sindsdien doet hij niks liever dan spelen. In diverse bandjes onderzoekt hij de mogelijkheden van zijn Scandinavische roots en de invloed van diverse culturen waar hij mee in aanraking komt. Zijn belangrijkste drijfveer is om als zichzelf te klinken. Dat eigen geluid is te horen in zijn composities, maar ook in improvisaties is zijn stempel te herkennen.

Hannes Junestav | Stockholm (Zweden) - Trombone
Hannes Junestav | Stockholm (Zweden) - Trombone
20:30 - 21:00

Hannes Junestav:
Stockholm (Zweden) - Trombone
Hannes Junestav begon op achtjarige leeftijd trombone te spelen en ontdekte al vroeg de jazz, dat wil zeggen de traditionele New Orleans style jazz en de Big Bands. Hij kreeg de kans om al op jonge leeftijd ervaring op te doen in diverse bands en hij kwam daardoor ook in aanraking met andere vormen van jazz. Bij de muziek uit de jaren ’50 en ’60 voelt hij zich het lekkerst, daar ligt echt zijn hart. En omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, besloot hij om van muziek zijn beroep te maken en een conservatorium-opleiding te gaan doen.

Max Boehm  | Hamburg (Duitsland)- Saxofoon
Max Boehm  | Hamburg (Duitsland)- Saxofoon
21:00 - 21:30

Max Boehm :
Hamburg (Duitsland)- Saxofoon
Max Boehm, de Duitse afvaardiging voor de contest, begon zijn muzikale carrière op de plaatselijke muziekschool in Essen. Vervolgens kreeg hij les aan de Glen Buschmann Jazz-Akademie in Dortmund en speelde hij in de LandesJugend Jazz Orchester van Nordrhein Westfalen, Hamburg en Brandenburg. Hij won met die orkesten een aantal prijzen waaronder die van de beste solist. Na zijn middelbare school maakte hij een uitstapje naar een opleiding Informatica, maar besloot toch voor de muziek te kiezen. Max studeert nu zowel jazz als klassiek aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg.

Jaanis Kill  | Tallinn (Estland) – Gitaar
Jaanis Kill  | Tallinn (Estland) – Gitaar
21:30 - 22:00

Jaanis Kill 
Tallinn (Estland) – Gitaar

Jaanis Kill is nu tweede jaars bachelorstudent aan de Estonian Academy of Music and Theatre in Tallinn. Daarvoor studeerde hij aan de Muziekschool van Heino Eller en de Viljandi Culture Academy. Hij won de Stanford Guitar Competitie in 2012 en had de eer om in 2014 een tribute to Wes Montgomery te spelen tijdens een festival in Tartu. Zijn grote helden zijn Jimmy Page, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Charles Mingus, Miles Davis en Wayne Shorter.

Winnaar van 'The Local Preround'
Winnaar van 'The Local Preround'

Prijsuitreiking | Northern European Jazz Talent Contest
Prijsuitreiking | Northern European Jazz Talent Contest
22:45 - 23:15